Agnes Auer
Den lyriska sopranen Agnes Auer är utbildad vid Operahögskolan i Oslo och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Agnes har varit knuten till Kungliga Operan där hon har medverkat i ett flertal produktioner. Under våren sjöng hon bland annat en av de ledande rollerna i nypremiären av M. Larsson-Gothes opera Löftet vilket hon även gjorde på urpremiären. Auer har även sjungit huvudroller i Vadstena-Akademiens världspremiär av operan Zebran 2021 och under senhösten 2022 medverkade hon i Folkoperans uppmärksammade föreställning, Ålevangeliet. Agnes har arbetat med orkestrar såsom Kungliga Filharmonikerna, Malmö Symfoniorkester; Norrköpings Symfoniorkester och Drottningholms Barockensemble. Agnes sakrala repertoar innefattar verk som ”Ein deutsches Requiem” J. Brahms, ”Mässa i c-moll” W. A. Mozart och Händels ”Messias” bara för att nämna några. Agnes har blivit tilldelad ett flertal stipendier, bland annat Anders Walls Confidencen-stipendium och senast ur Hans Björklunds nyinstiftade minnesfond som tillhandahålls av Kungliga Operan i Stockholm.

Carolina Bengtsdotter Ljung
Siljansnäsbördiga mezzosopranen Carolina Bengtsdotter Ljung är verksam som sångerska och som sångpedagog på Kulturskolan i Falun. Hon sjunger regelbundet med orkestrarna i regionen och är en ofta anlitad solist i Dalarnas kyrkor. Carolina medverkar återkommande vid operauppsättningar och konserter i Vattnäs Konsertlada, som i sommarens uppsättning av Monteverdis Poppeas Kröning. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och Operahögskolan i Stockholm och var under flera år anställd som solist vid operan i Mannheim, Tyskland. Carolina har mottagit flera stora stipendier från till exempel Kungliga Musikaliska Akademien, Drottningholmsteaterns Vänner och Musik vid Siljan. Hon har också belönats med såväl Jussi Björling-stipendiet som Svenska Richard Wagner-sällskapets Bayreuthstipendium.

Mats Carlsson
Tenoren Mats Carlsson utbildades vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. 2008 tilldelades han Jussi Björlingsällskapets nyinstiftade pris med motiveringen ”En synnerligen lovande tenor som firat framgångar i en repertoar av sånger och roller som i många avseenden motsvarar Jussi Björlings egen”. Han har också erhållit Folkoperans soliststipendium: ”Mats Carlsson får årets soliststipendium för sin lysande tolkning av Hertigen i Verdis Rigoletto. Klangmässigt påminner Mats Carlssons tenor om gångna tiders stora sångare, en tenorstämma med den skimrande nordiska klangen i kombination med det italienska temperamentet och med en lätthet på höjden som imponerar stort”. Mats Carlsson arbetar som frilansande sångare inom opera, konsert och kyrkorepertoar.

Staffan Liljas
Staffan Liljas är en svensk bas som tog sin mastersexamen i opera från Operahögskolan i Stockholm 2012 och som varit aktiv som solist inom opera och konserter sedan dess. Sommaren 2019 sågs han som Polyphemus i Händels Acis & Galatea på Confidencen, en föreställning som även sändes i SR och på SVT. Nu i vår framförde han samma verk i Paris med franska radiofilharmonikerna under ledning av Leonardo García Alarcón. Under våren har han också släppt sitt första soloalbum ”Baroque BASS” på Footprint Records till fina recensioner. Det kommande året kommer Staffan bland annat vara verksam på Malmö Opera. Staffan är bördig från Leksand med släktgård i Åkerö, och är väldigt glad att få sjunga i sin hembygd.

Stina Ekblad
Stina Ekblad (född i Finland) är en prisbelönt skådespelare verksam i Sverige. Hon utbildades vid Statens scenskola i Stockholm och har varit en framstående medlem av Dramaten sedan 1980-talet. Ekblad har gjort sig känd för sina intensiva och nyanserade tolkningar i både klassiska och samtida roller. Hon har medverkat i filmer som Ormens väg på hälleberget och Fanny och Alexander, samt hyllats för roller i TV-serier som Wallander. Hon tilldelades en Guldbagge 1987 och är ledamot av Kungliga Dramatiska Teatern. Ekblad är också aktiv som uppläsare av poesi och litteratur.

J.S. Bachs Magnificat i D-dur (BWV 243) är ett av hans mest glädjefyllda och praktfulla sakrala verk. Komponerad 1723 för solister, kör och orkester, är den en tonsättning av Marias lovsång ur Lukasevangeliet. Verket kombinerar barockens kontrapunktiska mästerskap med dramatisk intensitet och lyrisk skönhet.

Förklädd gud (opus 24) är en lyrisk svit från 1940 av Lars-Erik Larsson, med text av Hjalmar Gullberg. Sviten hör till Larssons nyromantiskt orienterade produktion och är ett av den svenska klassiska musikens mest kända verk. Både Larsson och Gullberg var vid tiden anställda vid Sveriges Radio, och stycket skrevs för att uppföras i radio. Uruppförandet ägde rum den 1 april 1940 i Sveriges Radio. Solister var Kerstin Torlind och Hugo Hasslo. Olof Molander var recitatör. Radiokören och Radiotjänsts underhållningsorkester dirigerades av tonsättaren. Texten är hämtad från Gullbergs diktsamling Kärlek i tjugonde seklet från 1933. Gullbergs idyll tar sin utgångspunkt i ett motiv från antik mytologi om guden Apollon, dömd att uppträda som människa i ett år och tjäna som dräng hos kung Admetos i Thessalien, i Euripides drama Alkestis. Dikten är en poetisk tolkning av den grekiska myten om Apollon, som dömdes att leva som människa och arbeta som herde. Gullbergs text bär på ett humanistiskt budskap om att det gudomliga kan finnas i det vardagliga och i människors medmänsklighet.
Lars-Erik Vilner Larsson född 15 maj 1908 i Åkarp, Burlövs församling, Skåne, död 27 december 1986 i Helsingborg. Larsson tog organistexamen i Växjö 1924 och studerade 1925-1929 vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm ämnen som komposition för Ernst Ellberg och dirigering för Olallo Morales. Han fortsatte sedan, med statligt stipendium, studier 1929–1930 för Alban Berg i Wien och hos Fritz Reuter i Leipzig. Som tonsättare är Larsson mest känd för sina orkesterverk men skrev även kammarmusik, verk för piano och romanser. Han skrev också musik till 22 filmer och även några schlagermelodier. Sitt internationella genombrott som kompositör fick Larsson genom uppförandet av Symfonietta för stråkorkester vid ISCM-festivalen i Florens den 5 april 1934 där den ägnades stående ovationer. (ISCM =International Society for Contemporary Music).