Vinterkurs blir vårkurs 2022

På grund av pandemiläget har styrelsen i Vox beslutat flytta på vinterkursen till våren.

Vinterkonserten blir en vårkonsert och själva konserthelgen den 22-24 april.
Övriga repetitionstider har mejlats ut till deltagarna.

Vi sjunger Dvoraks mässa i D-dur och Agneta Skölds Requiem.

Publicerat i körkurs vår, körkurs vinter | Kommentarer inaktiverade för Vinterkurs blir vårkurs 2022

Sommarkurs v 27 2021

Publicerat i körkurs vinter | Lämna en kommentar

Sommarkurs v 26 2021

Publicerat i körkurs sommar | Lämna en kommentar

Planer för 2021

VOX styrelse har beslutat att om myndigheterna så tillåter anordna en körkurs under våren 2021 i samarbete med Per Rönnblom och Nacka kyrkokör. Det innebär att den vanliga vinterkursen flyttas fram till helgen den 23 – 25 april i år. Konserten kommer denna gång att hållas i Sofia kyrka. Med gällande restriktioner är vi tvungna att dra ner på antalet korister till sammanlagt 40 personer. Mer information finner du i följande länk: (länk till inbjudan)

Vi tror att det även i sommar kommer att vara en gräns för hur många personer som får vistas tillsammans och att avståndet mellan sångarna måste vara i enlighet med vad myndigheterna föreskriver, f n två meter åt vardera hållet. Därför hoppas styrelsen att kunna genomföra inte bara en utan två körkurser i Leksand så att fler sångare kan beredas plats. Mer information kommer.

Publicerat i körkurs sommar, körkurs vår, körkurs vinter | Kommentarer inaktiverade för Planer för 2021

Sommarkursen 2020

På grund av Coronapandemin, som drabbade Sverige och övriga världen under året, blev vi tvungna att ställa in årets sommarkurs till stor besvikelse för alla sångare och övriga vidtalade medverkande. 

Publicerat i körkurs sommar | Kommentarer inaktiverade för Sommarkursen 2020

Vinterkursen i Nacka kyrka 2020

Theresienmesse av Joseph Haydn

Vinterkursen var liksom den varit de senaste åren ett samarrangemang mellan VOX och Per Rönnblom och Nacka kyrkokör. Liksom förra året var vi 74 sångare från VOX och 32 från kyrkokören. Medverkade gjorde också Beskowensemblen, Per Rönnblom på orgel och solisterna Sofia Niklasson sopran, Christine Højlund alt, Fredrik Mattsson tenor och Viktor Rydén bas.

Bengt Ollén var som vanligt vår körledare och dirigent och hade tillsammans med Henrik Löwenmark på piano träget förberett oss för konserten under ett antal repetitioner. Kyrkan var fullsatt och att döma av applåderna och entusiastiska kommentarer efteråt var publiken mycket nöjd med konserten.

Publicerat i körkurs vinter | Lämna en kommentar

Vinterkursen i Nacka kyrka 2019

Then swenska messan
Vinterkursen var som vanligt de senaste åren ett samarrangemang mellan VOX och Per Rönnblom och Nacka kyrkokör. Vi var 74 sångare från VOX och ett drygt 30-tal från Nacka.

Koret var överfullt av sångare och dessutom fyllde publiken hela kyrkan. Per Rönnblom spelade orgel och Beskowensemblen spelade mycket finstämt och smakfullt. Sopransolist var Lisa Carlioth, alt Maria Sanner och bas Philip Björkqvist. Bengt Ollén höll i taktpinnen under konserten och hade naturligtvis med benäget bistånd av Henrik Löwenmark på piano drillat
oss sångare inför själva konserten. Årets vinterkurs blev verkligen en mycket lyckad satsning.

Publicerat i körkurs vinter | Lämna en kommentar

Vinterkursen i Nacka kyrka 2018

Oh, for the wings of a dove

I samarbete med körerna i Nacka församling var vi ett 80-tal sångare som framförde ett program med romantiska körstycken med orgel. Texterna visade sig ha ett genomgående tema om ljus och frid, vilket musiken utsökt speglade – allt från dramatiken i skräcken för ondskan till den fullkomliga friden i ljuset. Per Rönnblom spelade orgel och sopransolist var Liisa Mast. Bengt Ollén höll i taktpinnen.

Program

  • S. Wesley: Thou wilt keep him in perfect peace
  • Charles Villiers Stanford: Beati quorum, op. 38, No 3
  • Felix Mendelssohn: Drei geistliche lieder , op. 96, mezzo och kör
  • Felix Mendelssohn: Hear My Prayer
  • Charles Villiers Stanford: Magnificat i G
  • Hubert H. Parry: I Was Glad

Vill du beställa en enkel arkivinspelning för privat bruk från konserten, så kontakta Roland Hallstener, roland.hallstener@telia.com

Publicerat i körkurs vinter | Lämna en kommentar